Poliklinika Sveti Nikola - Korčula

Poliklinika za kardiovaskularne bolesti i prevenciju Sveti Nikola - Korčula

Kardiologija, Poliklinike

Adresa: Strećica 6
20260 Korčula

Radno vrijeme: Ponedjeljak - petak: 08:00 - 16:00
Srijeda: 13:00 - 19:00

Telefon: 020 716 166

Mobitel: 091 5142 107

Fax: 020 716 167

O nama

Poliklinika za kardiovaskularne bolesti i prevenciju Sveti Nikola je smještena na morskoj obali u neposrednoj blizini samostana i crkve sv. Nikole, nedaleko od centra grada. Okružena je bujnim mediteranskim zelenilom s prekrasnim pogledom na Korčulansko pelješki kanal.

Polikliniku je 2002. godine osnovala prim. dr. sc. Mila Jakovljević, kardiologinja s dugogodišnjim iskustvom i znanjem stečenim  u respektabilnim kardiološkim ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu, koja je uvidjela potrebu i važnost  kardiološke dijagnostike na otoku, daleko od bolničkih ustanova i specijaliziranih poliklinika. I više od toga, cilj je bio osnivanje Centra izvrsnosti u kardiologiji, po uzoru na druge takve Centre u većim gradovima, uz  približavanje vrhunske kardiologije pacijentima na otoku. Godine 2006. u Poliklinici počinje raditi dr. Ana Fabris, koja je završila specijalističko usavršavanje iz interne medicine u Splitu i Zagrebu, kao dodatno poslijediplomsko usavršavanje iz  područja ultrazvuka  i Doppler ultrazvuka, posebno srca, krvnih žila i abdomena. TIjekom proteklih deset godina, napravljeno je više desetaka tisuća pregleda kojima je brojnim pacijentima  unaprijeđena kvaliteta življenja ili čak spašen život. Danas kod nas na preglede, osim s područja otoka Korčule i poluotoka Pelješca, pacijenti dolaze iz cijele Dubrovačko-Neretvanske županije kao i iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

U  Poliklinici se obavlja kompletna neinvazivna kardiološka (ali i druga internistička) obrada:

- 12- kanalni EKG
- Vektorkardiogram
- Ultrazvuk srca s obojenim,osnaženim i tkivnim Dopplerom
- UZV srca sa opterećenjem /stres ehokardiografija/
- 24 satni Holter EKG
- 24 satno snimanje arterijskog krvnog tlaka ( Holter tlaka)
- Test opterećenja na pokretnoj traci i na biciklu ( ergometrija)
- Ultrazvuk trbušnih organa s obojenim Dopplerom krvnih žila
- Ultrazvuk-obojeni Doppler bubrežnih arterija i vena
- Ultrazvuk-obojeni Doppler jetrene cirkulacije
- Ultrazvuk-obojeni i osnaženi Doppler karotidnih i vertebralnih arterija
- Ultrazvuk-obojeni Doppler arterija i vena ruku i nogu
- Ultrazvuk štitnjače s obojenim i osnaženim Dopplerom
- Spirometrija
- Višestupanjska potporna terapija liječenja kardioloških bolesti modificiranom metodom po prof. Ardenneu

Iz navedenog izdvajamo ultrazvuk srca, kojeg, među rijetkima u Hrvatskoj radimo, (uz Color Doppler) i sa tkivnim Dopplerom, te s tzv. deformacijama, čime se dobiva savršenija analiza parametara srčane funkcije. Također izdvajamo stress ehokardiografiju, ergometriju koju radimo uz dodatnu uporabu tkivnog Dopplera prije i nakon opterećenja, čime  umanjujemo relativno veliki broj lažno pozitivnih i lažno negativnih nalaza koji se dobivaju klasičnom ergometrijom. Tkivni Doppler i deformacije su (uz trodimenzionalni ultrazvuk) vrhunac današnje neinvazivne kardiologije.

Naš liječnički tim se kontinuirano stručno usavršava, a postojeća medicinska oprema obnavlja, kako bi i dalje pratili svjetske trendove u vrhunskoj kardiologiji, na dobrobit i uz zadovoljstvo naših pacijenata.