I seks može nanijeti ozljede!

seks, seks na podu, par

Najčešće ozljede koje prate seksualne aktivnosti su istegnuće mišića, ozljede leđa i vrata, iziritirana koža zbog trenja o tepih i ozljede prstiju.

Čak je pet posto odrasle populacije bilo kad-tad primorano izostati s posla zbog ozljeda koje su se dogodile zbog predivljeg uživanja u seksu. Barem tako pokazuju rezultati nedavne britanske ankete.

Dva je posto ispitanika slomilo neku kost jer su se stvari otele van kontrole!

Istraživači su ustanovili kako je jedna trećina Britanaca osjetilo pravu bol zbog ljubavi i to prije, za vrijeme ili nakon seksa. Dva je posto ispitanika slomilo neku kost jer su se stvari otele van kontrole, a gotovo je polovica izjavila kako su shvatili da su se ozlijedili tek sljedeće jutro, s obzirom da ih je strast toliko obuzela. Užitak je bio toliki da nisu ni znali kako su se ozlijedili.

Ako se pitate kako su polomljene ruke i noge moguće u krevetu, anketa razotkriva drugačije lokacije na kojima se akcija odvijala.

Na popisu deset najopasnijih mjesta koja su za sobom povukla ozljede našli su se kauč, stepenice, auto, tuš kabina, spavaća soba (!), stol na poslu ili kuhinjski stol. Kauč se pokazao opasnim zbog blizine predmeta koji se lako mogu razbiti, kao što su tanjuri ili čaše.

Sljedeći put kada se poželite prepustiti čarima vođenja ljubavi izvanudobnosti spavaće sobe pazite na predmete koji vas okružuju, jer je četiri od deset ispitanika slomilo nešto. Najčešće "žrtve" su bili okviri kreveta, čaše, vaze, ladičari ili okviri slika, a prosječna šteta iznosila je oko 1.309 kuna.

Deset je posto anketiranih priznalo kako su ili oni ili njihovi partneri pali s kreveta za vrijeme seksa, a svaki 50. je pao s perilice rublja. "Seks je rizičan ovih dana. Unutar i oko kuće postoje mnogobrojne opasnosti koje mogu nanijeti teške ozljede ako niste oprezni", upozorio je glasnogovornik tvrtke Phonepiggybank.com, koja je naručila ovu anketu.

Također je ponudio mali savjet svim pustolovnim ljubavnicima: "Uklonite sve opasne predmete prije nego što krenete voditi ljubav i čuvajte se dok ste na djelu".

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!