Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekologija

Ako su HPV testom negativni, najvjerojatnije se ne radi o kondilomima

Objavljeno: 25.03.2020.

Imam 39 godina, pušač sam, ne koristim droge niti bilo kakve lijekove. Suprug i ja se borimo s neplodnošću. Prošle godine smo se spremali za vto. Dakle svi nalazi, brisevi na bakterije, vaginalni i cervikalni bris su bili u redu. Zadnji put brisevi rađeni u listopadu. Nakod dan, dva od uzimanja brisa pojavio mi se otok, peklo me užasno, svrab, toliko da sam jedva i mokrila. Kontaktirala sam dr. koji je tada radio na našoj pripremi za vto, rekao mi je da uzmem ginophylus 15 dana. Kako mi nije bilo bolje, dao mi je geonistin, i tako redom... nistatin, kanesten. Meni se smanjio svrab, otok i sve ostalo, ali je ostao pojačan sekret bijele boje, teksture kao žvaka, po nekada kao krema. Rekli su mi da je to od hormona. To po nekada peckanje i svrab su mi ostali do dan danas, i sekret. Prije par dana mogla sam uočiti dolje, na ulazu, a lijeve strane gdje me i pecka, nekakve promjene u vidu nekakvih malih izraslina. Moje pitanje je da li je moguće da su kondilomi, i da li je moguće da brisevi nisu pokazali hpv, i da li je moguće da se tek sada pojave s obzirom da smo u braku 10 godina, ne mijenjamo partnere?

Smješteno u Ginekologija

Nije moguće bez pregleda reći o čemu se točno radi. Ako su HPV testom negativni i visokorizični i niskorizični tipovi, najvjerojatnije se ne radi o kondilomima. Ako ste pili antibiotike u zadnje vrijeme, moguće da je došlo do disbalansa vaginalne flore. Od listopada 2019. godine prošlo je 5 mjeseci, vjerujem da ste u međuvremenu bila na ginekološkom pregledu tako da se u ovo vrijeme epidemije pokušate strpiti s ginekološkom kontrolom ukoliko nemate visoku temperaturu i bolove koji ne prolaze na primjenu lijekova protiv bolova. 

Slična pitanja