Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi mišićno koštanog sustava

Artroskopija koljena

Objavljeno: 13.10.2014.

Napravila sam artroskopiju koljena prije mjesec dana. Već duže vrijeme sam imala problema s koljenom, a prije artroskopije koljeno je bilo otečeno i jaki bolovi. Na artroskopiji mi se nađe kompleksna nestabilna ruptura stražnje trećine medialnoh meniska, degenerativne promjene vanjskog ruba laterelnog meniska, pridružene degenerativne promjene tibiofemoralno obostrano gr II-III uz zglobnu čelu na lat.kondilu femura oko 3 cm2. Učini se subtotalna meniscekromija medijalnog meniska uz ispiranje zgloba i brijanje oštećene hrskavice. Rečeno mi je od operatera da sam kandidat za umjetno koljeno. Napominjem da imam 49 godina i da to teško mogu prihvatiti. Ima li ikakvog drugog rješenja. Trenutno se nalazim na fizikalnoj terapiji, koljeno je još malo otečeno, ali nemam bolova. Molim za Vaše mišljenje.

Poštovana, prema opisu lokalnog nalaza na Vašem koljenu tijekom artroskopije vidljivo je da su prisutne degenerativne promjene hrskavice, a poznato je da sam proces degeneracije postupno napreduje brže ili sporije. S obzirom na takav nalaz na Vašem koljenu i Vašu dob od operativnih zahvata više ni jedan ne dolazi u obzir osim ugradnje jednog dana umjetnog koljena, a sve ovisno o Vašim tegobama.

Kakvo je stvarno stanje Vašeg koljena sada i kakove su perspektive može se sa većom sigurnošću reći tek nakon kliničkog pregleda i uvida u rtg slike koljena.

Slična pitanja