Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi mišićno koštanog sustava

Bol koja dolazi od međurebrenih mišića

Objavljeno: 31.05.2016.

Poštovani, imam 42 godine. Povremeno me u određenim periodima stišće u vratu s lijeve strane i guši. Hormoni štitnjače su u redu i UZV je u redu, samo je na opip štitnjača malo uvećana.. Nosila sam i holter EKG i radila UZV srca prije par mjeseci, nalaz uredan. Godinama mi se u nalazu EKG javlja bifazični T val u DIII, koji doktori tumače kao normalna fiziološka varijanta EKG-a, ali ja sam čak na prijedlog jednog kardiologa išla i na MCST koronografiju 2012. godine. Nalaz: LM, LAD s DG1,CX s OM granama, te dominatna RCA s PD im PL su tipične anatomije, urednog izgleda. Distalno se na LAD nalazi plići MB dužine oko 2 cm. U srednjem dijelu se na DG1 nalazi kraći, plići MB. Zaključak kardiologa: "Isključene signifikanzne aterosklerotske promjene na koronarnim arterijama, plići bridging na LAD i D1, te sa sistolička funkcija LV-a očuvana. Napomena da taj bridging nije opasan". Nekoliko dana me guši, a jučer me počelo stezati u sredini prsa i u leđima, pa me strah, ali mislim da je ipak od kralježnice. U petak sam imala trening sa šipkom i utezima i dosta naprezanja tog dijela tijela. Može li od toga biti to? Lp

Poštovana. Budući da ste isključili sve kardiološke uzroke te nelagode, odnosno boli u lijevoj strani prsa, a ne navodite nikakvu bol kada ste vježbali s utezima, ta nelagoda može biti samo od kralježnice odnosno međurebrenih mišića.
Vidim da ste fizički aktivni, što je za svaku pohvalu, samo tako nastavite i ako se bolovi nastave, posjetite fizijatra te naučite vježbice koje će Vam pomoći u opuštanju mišića oko kralježnice.