Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Trudnoća

Bolovi deveti dan nakon transfera u postupku medicinske oplodnje

Objavljeno: 07.07.2017.

Poštovani, u postupku medicinske oplodnje sam, radila sam FET 27.6.2017 god. Danas mi je deveti dan nakon transfera, od lijekova koristim estrofem 3x1, folacin, aspirin protekt, utrogestan vaginalno 3x3. Od šestog dana trasnfera imam temperaturu, blagu, 37, samo navečer, pritisak dok sjedim, bolove kad se krećem ili kad nešto radim po kući. Nisu to teški fizički poslovi, više prilikom kretanja. Mogu 5-10 min... I onda me zaboli u dnu leđa i moram leći. Moj doktor je na godišnjem i ne mogu ga kontaktirati i pitati je li to uredu, je li nuspojava lijekova ili simptom trudnoće. Zabrinuta sam zbog ovih bolova i ne znam je li to normalno. Beta mi je za 5 dana, a vraćene su mi dvije blastociste 5-dnevne.

Smješteno u Trudnoća, Ginekologija
Svakako bi bilo dobro da mirujete potpuno, a tjelesna temperatura može biti 37 i zbog lijekova koje morate uzimati (Utrogestan).
Možete učiniti betahCG i koji dan prije, pa ponoviti nakon dva dana ako bi bio negativan.
U slučaju  sve jačih bolova, morali biste se javiti u hitnu službu najbliže ginekologije, no nadam se da će se sve smiriti i da će blastociste, barem jedna, uspjeti.
Slična pitanja