Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihijatrija

Borba s hipohondrijom

Objavljeno: 04.02.2019.

Poštovani, imam 27 godina, 16 8cm,58 kg, idem na fitnes i zdravo se hranim. Oduvijek se borim s hipohondrijom, ali u zadnje dvije godine je postalo nepodnošljivo. Prije godinu i pol sam imala nezaštićen spolni odnos i dobila sam klamidiju koja je u rekordnom roku uspješno izliječena. Onda sam išla još tri puta na testiranje klamidije, HPV, parazitke bol.-sve negativno. Nedavno sam pomislila da imam HIV, izvadila sam KK sliku i doktorica mi je rekla da nemam razloga za brigu, da sam zdrava no ja i dalje umišljam. Razmišljam o samoubojstvu, tresem se, ne mogu spavati. Nisam imala baš baš nikakvih simptoma, ali hipohondrija je jača. Napisala sam nalaz i molim Vas, možete li mi reći imam li razlog za brigu? Eritrociti * 5.17 (3.86-5-08) Hemoglobin 131 (119-157) Hematokrit 0.396 (0.356-0.470) MCV * 76.7 (83.0-97.2) MCH * 25.3 (27.4-33.9) MCHC 330 (320-345) RDW 14.6 (9.0-15.0) Trombociti 292 (158-424) MTV 8.5 (6.8-10.4) Leukociti 8.4 (3.4-9.7) Eozinofilni g.r. 2 (0-7) Bazofilni g.r. 1 (0-1) Neutrof.gran.r. 64 (44-72) Limfociti 23 (20-46) Monociti 10 (2-12) Nije mi stala i biokemija, ali s njom je sve u redu. Hvala na odvojenom vremenu.

Smješteno u Psihijatrija

Nalazi su uredni, no mislim da biste se doista trebala pobrinuti za svoje psihičko stanje i potražiti pomoć. Očito da uredni parametri ne mogu umiriti vašu zabrinutost i uporno traganje za nekim problemom, jer je problem u psihološkoj sferi. Nije li logično potražiti psihološku pomoć ako pomišljate na samoubojstvo i ne spavate? Krenite!

Slična pitanja