Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Interna medicina

Bubnjanje u glavi uz glavobolju

Objavljeno: 23.04.2020.

Majka mi ima 77 godina, visoka je oko 165cm i pretila je (oko 100kg), ima stalno niži tlak i blagu aritmiju srca i već 10 godina pije Euthyrox za hipotireozu (100mg 1.dan, 75mg 2.dan). Ima velike probleme kod "promjene vremena" (kad je južina). Krene joj ujutro veliko bubnjanje u glavi, uz glavobolju (često donji dio lubanje), tijekom dana se osjeća loše, kao da je "prebijena", uz te glavobolje, tromost, i jako veliko bubnjanje u glavi/ušima (ne zna ona definirati). Što da radimo? To joj traje već godinama, i liječnica obiteljske prakse uvijek komentira "da, da, ovo ono" i ništa konkretno ne pomaže! Ponekad mama i noću mokri svaka 2 sata (radili krv i urin, ne pokazuje na dijabetes). Uglavnom, godinama trpi te bolove i bubnjanje u glavi, jednom tjedno i to je užasno. Možete li nam pomoći koji savjetom, što je to, što da radimo, koje preglede da napravimo. Kako da joj konačno riješimo taj problem, već smo očajni.

Smješteno u Interna medicina

Za konkretnije informacije o čemu bi se moglo raditi, a uzevši u obzir vodeće spomenute tegobe (glavobolja i "bubnjanje" u glavi), svakako bih kao prve korake savjetovao pregled neurologa, a možda i otorinolaringologa, koji će onda indicirati dodatne pretrage s ciljem uspostavljanja točne dijagnoze.
Učestalo mokrenje je moguće u sklopu spuštenog mokraćnog mjehura, ali po tom pitanju, kao i mogućoj dodatnoj obradi, savjetujem pregled ginekologa.
 

Slična pitanja