Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Kožne promjene

Crvenilo i bol na vrhu penisa

Objavljeno: 15.04.2010.

Poštovani, već 15 -tak dana me boli vrh penisa, dobio sam novi donji veš koji mi je izgleda bio uzak (iako je xxl moja veličina) i kad sam sjedio na radnom mjestu nažuljao sam vrh penisa. Bio je crven i iritirale su me sve gaćice. Napravljeni su nalazi, ok su, ali crvenilo imam i u unutrašnjosti penisa (u unutrašnjem dijelu vrha penisa), dok se ovo crvenilo s vanjske strane skoro i povuklo. Nemam bolova pri mokrenju, nego kao da me grebe priliko male nužde. Pio sam čaj od brusnice 4 dana i osjećao sam se dobro, ali po prestanku kao da me ponovo grebe. Danas sam od doktora dobio mast Bivacyn i tek sam je počeo koristiti. Molim za odgovor u vezi s crvenilom unutra, da li bi moglo biti nešto ozbiljno?

Smješteno u Kožne promjene

Poštovani, koje ste nalaze točno uradili? Mikološku obradu (bris na gljive)? Bakteriološke briseve? Urinokulturu? Postoje brojne pretrage koje se rade kod sumnje na infekciju sluznice i kože spolovila ili/i mokraćne cijevi, no njih može indicirati samo liječnik koji Vas je pregledao, ukoliko to smatra potrebnim.
Doktor Vam je preporučio Bivacyn mast; dakle on smatra da je riječ o bakterijskoj infekciji. To što osjećate grebanje tijekom i nakon mokrenja zahtjeva pregled urina - tzv. urinokulturu (a moguće i neke druge pretrage).  Svakako Vam, ukoliko promjene budu perzistirale i nakon provedene terapije, savjetujem pregled urologa ili dermatologa. Najvjerojatnije je riječ o infekciji, ni o čemu "ozbiljnom", u smislu "opasnom po život". No svaku je infekciju važno liječiti - i radi sebe i radi partnera - kako se ne bi komplicirala, postala kronična itd, te stoga preporučam daljnje kontrole i liječenje.

Slična pitanja