Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Dječje zdravlje

Dojenče na majčinom mlijeku može imati stolice nakon svakog podoja, može imati zelene stolice, važno je samo da dijete dobro napreduje na težini i duljini!

Objavljeno: 12.03.2012.

Beba ima 3,5 mjeseca, doji. Prva 2 mjeseca je dobila oko 1900 g i narasla 8 cm, a s nepuna 3 mjeseca imala je 5500 g (dobila za 3 tjedna 450 g). Već skoro mjesec dana ima stolicu nakon svakog podoja, zelene boje. Napravljen test krvi i stolice, bakterija i virusa nema, ima slabu anemiju. Uvela sam 1 obrok AD mlijeka, stolica je sad zlatno žute boje i dalje česta. Dosta spava.

Smješteno u Dječje zdravlje

Poštovana majko, prema simptomima koje ste naveli mislim da se kod Vašeg djeteta radilo o manjku Vašeg mlijeka te je nakon dodatka adaptiranog mlijeka došlo do promjene nabolje. Inače, dojenče na majčinom mlijeku može imati stolice nakon svakog podoja, može imati zelene stolice, a da to ne znači nikakav poremećaj. Bitno je da dijete dobro napreduje na težini i duljini. Mislim da tako treba nastaviti. Prvo dati Vaše mlijeko i potom dodati adaptirano mlijeko koliko djetetu treba. Potrebno je redovito, u dvotjednim razmacima, pratiti napredovanje djeteta. Dojenče u toj dobi puno spava i to je normalno.
Percl dr. Mirjana.

Slična pitanja