Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Interna medicina

Dugotrajni bolovi u trbuhu

Objavljeno: 27.08.2019.

Zbog dugotrajnih bolova u donjem desnom kvadratntu trbuh i napravljenih hrpu pretraga, a bez dijagnoze, po preporuci kirurga napravila sam UZV desne prepone i trbušne stijenke kako bi se utvrdilo postojanje ventralne hernije. Imala sam 2 carska reza. Radiolog kaže da nema hernija. Nalaz uredan. Piše da ima limfnih čvorova do max 10,5 mm, ali da ne brinem, to su reaktivni limfni čvorovi, svi ih imaju. Može li se UZV-om vidjeti hernija te da se ne radi o nekoj patologiji nego normalnim limfnim čvorovima? Krvna slika b.o. lp.

Smješteno u Interna medicina

Ukoliko se kliničkim pregledom i ultrazvukom isključuje mogućnost hernije opisanog dijela trbušne stijenke, tada ona ne bi trebala biti razlog dugotrajnih bolova. 
Stanje nakon dva carska reza ostavlja mogućnost da su se stvorile priraslice, što može povremeno uzrokovati bolove u donjem dijelu trbuha.
Dolazi u obzir isključiti upalnu zdjeličnu bolest (PID eng. pelvic inflammatory disease), kao i neku od upalnih bolesti crijeva, a specijalisti koji se tom problematikom bave su ginekolozi i gastroenterolozi.
 

Slična pitanja