Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi dišnog sustava

Edem sluznice maksilarnih sinusa i glavobolje

Objavljeno: 21.05.2013.

Poštovani, imam 22 godine. Zbog vrtoglavice i dugotrajne i svakodnevne glavobolje tjemena i čela, (bolovi su jači na desnoj strani) nakon pregleda kod neurologa upućena sam na MR neurokraniuma. Nalaz sam dobila i sve je uredno, osim što piše da postoji uže rubno zadebljana sluznica maksilarnih sinusa, i frontalnog sinusa, te etomidnih celula što odgovara blažim hroničnim promjenama. Da li bi to mogao biti uzrok mojih glavobolja i vrtoglavica? Nalaz krvi je uredan, pritisak je uredu, ali bolovi su neizdrživi, i slabo reagiraju na alagetike, par puta sam pala u nesvjest. Pored toga povremeno imam bolove/pritisak u desnom uhu, povremeno začepljen nos, i slivanje sekreta niz ždrijelo od kojeg kašljem. Molila bih vaš odgovor i savjet, da li ima potrebe da se javim na ORL?

Bilo bi dobro javiti se ORL specijalisti koji će Vam prepisati terapiju koja će smanjiti edem sluznice i posljedično smanjiti glavobolje.

Ukoliko su glavobolje česte i intenzivne s neurološke strane se može započeti i preventivna terapija kojoj je cilj smanjenje učestalosti i intenziteta glavobolja/migrena. 

Slična pitanja