Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekologija

Ginekološkim pregledom ustanoviti zbog čega krvarite nakon spolnog odnosa

Objavljeno: 08.02.2018.

Žensko sam i imam 19 godina i redovite spolne odnose. Zadnjih par puta tijekom spolnog odnosa (kada bi izvadio svoj spolni organ) iscurila bi krv svaki put sve vise i vise. Kod doktora cu naravno otici ali je problem sto se čekam po dva mjeseca a ja ne znam dali je ovo nesta ozbiljno ili ne. Na internetu sam čitala da bi to moglo biti od grubom seksa. Par sati nakon spolnog odnosa kada bi osla na wc se krv znala pojavit. U početku je bila jako svijetla i rijetka a kasnije sve tamnija međutim i dalje rijeđa nego menstrualna krv.

Smješteno u Ginekologija

Svakako je potrebno ginekološkim pregledom ustanoviti zbog čega krvarite nakon spolnog odnosa. Može se raditi o teškim upalnim promjenama vrata maternice ali i o promjenama koje su u svojoj biti predstadij zloćudne bolesti ili sama zloćudna bolest. Katkada i neke benigne izrasline poput polipa vrata maternice mogu dovesti do pojave krvarenja.
Ozljede pri spolnom odnosu su moguće, naročito u slučaju postojanja kakve malformacije ženskog spolovila i/ili rodnice poput raznih pregrada. Stoga je ginekološki za Vas nužan.