Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Autoimune bolesti

Hashimotova bolest i menopauza

Objavljeno: 26.09.2012.

T3-rezultat-1,88(0,89-2,44) ---TSH-rezultat 2,661(0,350-5,000) --- FT4-rezultat 11,00(9,00-19,05) --- ANTI TPO rezultat 737,21(5,61). Imam velikih problema s depresijom, gušenjem, pretilost, nesanica, nemam snage ni energije, jedan liječnik kaže da je prisutan Hashimotov sindrom i hipotireoza, a druga liječnica kaže da je sve u redu bez terapije. Ja se osjećam grozno. U menopauzi sam već 5 godina i od lijekova pijem samo Feminal na bazi crvene djeteline. Molim odgovorite mi je li sve u redu ili ne. Hvala.

Uvidom u nalaze kod Vas se najvjerojatnije radi o autoimunoj kroničnoj upali štitnjače (Hashimotova bolest) kod koje dolazi do propadanja stanica štitnjače i postupno sve slabije proizvodnje hormona. Kod Vas su hormoni još uvijek u granicama normalnih vrijednosti, ali su svi navedeni simptomi karakteristični za bolest. Možda bi trebalo probati započeti s malom dozom hormona štitnjače, pa vidjeti hoće li će se navedeni simptomi povući.

Slična pitanja