Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ostalo

Impotencija označava oštećenje seksualne funkcije u muškaraca pri čemu se može raditi o poremećaju libida, erekcije, ejakulacije ili orgazma!

Objavljeno: 18.01.2012.

Imam 30 godina i već oko 9 godina probleme s erekcijom. Obišao sam nekoliko urologa i dobio različite dijagnoze, ali nitko nije rješio moj problem. Uradio sam sve moguće nalaze koji se rade za spomenuti problem i od svih dva nisu uredu, na nalaz prostangladnina penis nije regirao kako treba i u ejakulatu imam entherococus. Vaše mišljenje?

Smješteno u Ostalo

Impotencija označava oštećenje seksualne funkcije u muškaraca pri čemu se može raditi o poremećaju libida, erekcije, ejakulacije ili orgazma. Najčešće su smetnje erekcije-erektilna disfunkcija. Uzroci erektilne disfunkcije mogu biti psihogeni i organski. Psihogeni uzroci impotencije sadržani su u različitim psihičkim satnjima, ne nužno bolestima, u kojima se dotična osoba nalazi ili im je podvrgnuta. Dominiraju tako razna strahovanja ili srdžbe odnosno osjećaji krivnje ili nepovjerenja, kao i razne depresije i tjeskobe i sukobi. Organski uzroci impotencije vrlo su brojni i uključjučuju vaskularne uzroke (mikroangioptajije, Lericheov sindrom itd), neurološke (lezije mozga, oštećenje leđne moždine, neuropatije, oštećenja živaca u tijeku operacija u maloj zdjelici itd.), urogenitalne (trauma, prijapizm , Peyronijeva bolest itd.), sistemske bolesti (ciroza, uremija itd.), endokrine (hipogonadizam, hipertireoza i hiopireoza, insuficijencija kore nadbubrežne žljezde itd), lijekovi i kemikalije (alkohol, morfiji, kokain, lijekovi za smirenje). Obzirom da niste napisali sve pretrage koje ste učinili, svakako bi terbalo vidjeti potpunu vašu povijest bolesti te uputiti Vas na obradu koju niste učinili kakao bi se našao uzrok vaše erektilne disfunkcije.

Slična pitanja