Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Dermatologija

Infekcije u području penisa i prepona

Objavljeno: 06.05.2019.

Već duže vrijeme se bavim bakterijama na penisu i preponi. Imao sam stafilokok, enterokokus na glansu i uretri više puta gdje sam raznim kremama i antiobioticima u periodu više od pola godine uspio dobiti dobre briseve. Sada mi se događa da se koža na glansu i ispod nakon tuširanja peruta, također bih naglasio da sam oženjen i ne mijenjam partnerice, ali se bojim imati odnos bez zaštite jer se većinom crvenilo javi, iako nisam još probao bez zaštite. Na preponama mi se pojavila ispucala koža koja se guli i crvenilo, posjetio sam deramatologa, izvadio bris i ustanovljeno je enterokok, stafilokok i kandida, dobio sam Chloramphenicol i Canesten i to je prestalo. Nakon nekog vremena sam nisko kod prepone dobio crvenilo s točkicama kao sitnim bubuljicama. Dermatologinja je ustanovila da je foliculitis, i dobio sam didermal 2x dnevno. Danas je 5. dan kako mažem, i 3 kako sam jako prehlađen (temperatura, kašalj, začepljen nos), prepona je i dalje crvena s nekoliko razbacanih crvenih bubuljica i čak se koža opet guli. Potrebno mi je trajno rješenje!

Smješteno u Dermatologija

Treba ustanoviti zbog čega vam se stalno događa infekcija u tom području. Moguće je da tome pridonose uvjeti poput znojenja, trenja, sporta, neadekvatne odjeće, povećane tjelesne težine... Ukoliko postoje, možete očekivati stalne reinfekcije.
Terapija koju ste dobili je odgovarajuća, u skladu s nalazima briseva, no ona ne može spriječiti nastanak nove infekcije. Obratite pažnju na uvjete.
 

Slična pitanja