Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Ispitivanje prohodnosti jajnika ili stimulacija ovulacije

Objavljeno: 25.03.2013.

Postovanje hvala vam puno na odgovoru. Moj muz nije vadio bris grla i nosa ali cu mu reci da uradi. Ja imam 24 godine i u braku smo vec tri godine a imala sam spontani prije dvije i po godine. Od tada ne mogu da zatrudnim. Nemam redovan menzes ali idem redovno ljekaru prosli mjesec sam vadila nalaze hormona i papa test koji glase hormoni FSH 6,93 LH 21,30 PROLACITIN I 570 TESTOSTERON 1,92 a PAPA TEST UPALNE PROMJENE. Ljekar mi je dao da mi muz izvadi spermogram koji jos nije uradio. Ako bi bio taj nalaz u redu, ljekar kaze da bih trebala ici na prouhivanje jajnika. Zelim da cujem vase misljenje da li je to potrebno jer ja sam vec jednom imala trudnocu ali izgubila. I da li smeta sto mi muz pije Ospen 1000 da vadi spermogram. Molim vas da mi pomognete jako sam depresivn.

Učinjeni laboratorijski nalazi koje navodite pokazuju takozvanu inverziju vrijednosti FSH/LH  - vrijednost LH je više nego trostruko viša od vrijedosti FSH - a trebalo bi biti obrnuto - uz podatak o neredovitim ciklusima koje navodite upućuju da nemate ovulaciju i to je vjerojatno razlog zašto ne zanosite! Mišljenja sam da prije ispitivanja prohodosti jajovoda (manje je vjerojatno da je to problem ukoliko ste već zanijeli i imali spontani pobačaj). Vjerojatno će prvo trebati govoriti o stimulaciji ovulacije jer bez ovulacije ne možete zanijeti.

Nalaz spermiograma partnera se može učiniti, dapače. Uzimanje Ospena, penicilinskog antibiotika, ne bi trebalo imati utjecaj na nalaz.

Slična pitanja