Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Neurološki problemi

Jake glavobolje i vrtoglavice

Objavljeno: 06.02.2018.

Poštovani, imam 24 godine i od osamnaeste imam jake glavobolje i vrtoglavice. MR-om je ustanovljeno da imam cistu na pinealnoj žlijezdi. Propisana mi je terapija Lamictalom i Betaserc zbog nepravilnog EEG nalaza. Zadnjih par mjeseci danonoćno mi zuji u ušima/glavi te navečer zbog toga ne mogu zaspati. Imam problema sa ravnotežom, povremeno me zanosi na lijevu stranu. Također mi često trnu prsti lijeve ruke i nakon toga osjetim probadanje u prsnom košu. Ima li to veze sa vratnom kralježnicom pošto su mi pregledom utvrđene degenerativne promjene (skolioza, osteohondroza C3-C4 i C6-C7, unkartroza C6 i osteoartrotske promjene) i TCD-om elementi spazma u području desne AV i AB? unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Smješteno u Neurološki problemi

Vaše tegobe svakako zaslužuju redovito neurološko praćenje. Koliko je vremena prošlo od dijagnostičke obrade koja je pokazala dolje navedene promjene? Da li imate nekih drugih zdravstvenih problema? U procjeni vašeg zdravstvenog stanja važna je i obiteljska anamneza. Preporučujm vam da se javite neurologu koji će indicirati kontrolne preglede ukoliko to bude potrebno te vas eventulno uputiti na dodatne preglede.

Glavobolje mogu, i često jesu povezane s problemom vratne kralješnice, a što se tiče TCD-a, svakako je potrebna kontrola.