Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekologija

Kako pravilno uzimati Lindynette 20?

Objavljeno: 03.07.2017.

Poštovani, pijem kontracepcijske pilule lindynette 20. Zanima me kada počinjem s prvom pilulom iz novog pakiranja. Jednom mi je ginekolog rekao da radim sedmodnevnu pauzu i osmi dan krećem s novim pakiranjem. Sada sam zvala sestru ginekologa jer mi nešto nije bilo jasno te mi je ona rekla da pilule krećem piti isti dan kada sam i završila. Npr. zadnja pilula u utorak, prva pilula iz novog pakiranja u utorak. Pilule pijem isključivo radi kontracepcije pa me zanima što je bolje i s kojim načinom su manje mogućnosti trudnoće. Da napomenem da pilule pijem svaki dan točno u isto vrijeme. Unaprijed zahvalna, Lijepi pozdrav.

Smješteno u Ginekologija
Lindynette su pakirane u blisteru s 21 tabletom. Režim uzimanja je 21 dan u kontinuitetu, pa 7 dana pauze i 8. dan (isti dan u tjednu kada se i načela kutija), se kreće s novom kutijom.
U kutiji je opis lijeka s detaljnom uputom kako se lijek uzima. Postoje kontracepcijske tablete koje u kutiji pakiranja sadrže 28 tableta. Ta vrsta se uzima svakodnevno bez prekida između pakiranja. Lindynette nisu takve tablete.
Slična pitanja