Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Kondom nije apsolutna zaštita od infekcije HPV virusom koji je uzročnik kondiloma!

Objavljeno: 09.03.2011.

Nedavno sam imala kondilome na vagini i sada su se povukli. Održavam odnose s mužem i povremeno s još jednom osobom. Ta druga osoba uvijek ima kondom pa me zanima jesam li ih mogla dobiti od njega iako nema vidljivih kondiloma? Kada je sigurno ponovo stupiti u odnose (naravno, s kondomom)? Trebaju li se obojica testirati ako nemaju kondilome?

Kondom nije apsolutna zaštita od infekcije HPV virusom koji je uzročnik kondiloma.Mogli ste se inficirati s oba partnera budući da muškarci rijeđe imaju manifestnu infekciju , kondilome. Smatram da nije nužno testiranje muškaraca ukoliko nemaju kondilome.Za vas je bitno da idete na redovite ginekološke kontrole s kontrolom PAPA testa, a vaš ginekolog će odlučiti o eventualnoj HPV tipizaciji vas.Budući da nije apsolutna zaštita, kondom nije nužan kao što sam rekao uvodno.Sami ste rekli da su se kondilomi i kod vas spontano povukli što je česta karakteristika virusnih infekcija.

Slična pitanja