Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi dišnog sustava

Kronična upala sinusa, devijacija septuma i rinitis

Objavljeno: 05.10.2015.

Poštovani, imam 29 godina, u ožujku ove godine imala sam gnojnu anginu, popila sam antibiotik Silapen i dva tjedna primala Garamycin injekcije. Mjesec dana nakon toga ne osjećam se dobro, stoga me doktor šalje na RTG pluća i sinusa, pluća u redu, dijagnoza kronična upala sinusa, devijacija septuma i rinitis. Popila lijekove, inhalirala se i dalje mi nije dobro. Glavobolje, vrtoglavice, šum u ušima, umor postali su svakodnevni.

Nedavno bila kod neurologa, čekam pretragu EEG-a. Prošli tjedan popila Sumamed koji mi je rekla bih više odmogao nego pomogao. Doktorica mi dala i Acipan za želudac i Misar za smirenje, prije nekoliko dana prestala sam piti sve što mi je propisano s obzirom da mi je od svih tih lijekova još gore.

Molim Vas savjet jer više ne znam što da radim.

Prema simptomima i dijagnozama koje ste naveli kod Vas dominiraju tegobe iz ORL područja. Kod takvih tegoba treba učiniti sustavnu ORL obradu, a to znači detaljna anamneza i specijalistički pregled koji uključuje i fiberendoskopiju gornjih dišnih i probavnih putova, zatim audiometriju.

Svakako treba donijeti medicinsku dokumentaciju o pretragama koje ste već učinili uključujući RTG slike. Teško je bez tog pregleda nešto konkretno savjetovati i zaključiti.

Slična pitanja