Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Neurološki problemi

Lijek Arvind za tretiranje različitih neuroloških simptoma

Objavljeno: 23.01.2013.

Poštovani, imam 20 godina 50 kila i 175 visine. Obavljala sam kompletnu dnevnu bolnicu sa strane neurologa i s otpusnim pismom je zaključeno: Na RTG snimkama vratne kralježnice vidi se minimalna dorzopozicija C4 u odnosu na C5 za 1 mm te hiperlordoza vratne kralježnice. Na funkcijskim snimkama vratne kralježnice pri funkciji reklinacije vidi se primjerena amplituda pokreta, a pri funkciji inklinacije reducirana amplituda pokreta u svim sengmentima. RTG snimke slabinske kralježnice pokazuju početnu redukciju širine iv.prostora L5-S1 izraženije u stražnjem dijelu te blagu sinistrokonveksnu skoliozu. Elektromiografski se na gornjim ekstremitetima registriraju lakše kronične neurogene promjene u razini C8 desno,a na doljnjim ekstremitetama u razinama L5 obostrano. Temeljem anamneze, kliničke slike i učinjenih pretraga mišljenja smo da se kod bolesnice radi o poremećaju elektrokortikalne aktivnosti mozga te o vertobrogenim tegobama uz elektrominoneurografski verificirane znakove radikulopatije u vratnoj i slabinskoj kralježnici. Stoga se pacijentici prepisuje Arvind a 25 mg 0,0,1 tbl prvih tjedan dana, potom 1,0,1 idućih tjedan dana, pa 1,0,2 narednih tjedan dana i potom nadalje 2,0,2. Molim vas da mi objesnite o čemu se točno kod mene radi i je li potrebno piti te lijekove (pošto su to tablete protiv epilepsije)

Smješteno u Neurološki problemi

Teško mi je objasniti točno o čemu se radi samo na temelju nalaza jer niste naveli svoje simptome koji su Vas odveli liječniku.

Što se tiče lijeka Arvind mislim da možete imati povjerenje u neurologa koji ga Vam je prepisao. Radi se o lijeku s malo nuspojava koji se koristi za tretiranje nekoliko različitih neuroloških simptoma, a ne samo epilepsije.

Slična pitanja