Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi s vidom

Lijek Tegretol ne može oštetiti oko

Objavljeno: 09.05.2018.

Poštovanje, Rođena sam 1953. godine. Od 2013. godine imam dijagnozu G40 (epilepsija) i do unazad jednu godinu pila sam Tergetol tablete. Vid mi se u međuvremenu znatno narušio, te sam sama prestala uzimati propisanu terapiju, sumnjajući da je od iste. Sve kontrole kod oftalmologa ne upućuju na oštećenje očiju, pa sam dalje upućena neurologu, koji se nakon vise vremena odlučio poslati me na MR mozga. Nepušač sam, imam povišenu tjelesnu masu. Nalaz  zaključuje: Mikrovaskularne ishemijske lezije supratentorijalne bijele mase. Molim Vas za stručno mišljenje o dijagnozi, sta ista znaci, da li je mogla dovesti do otečenja vida, koliko je moguće popraviti stvari i uopće kolika je opasnost od navedenog zaključka? (Kod neurologa mogu tek za 45 dana)

Smješteno u Problemi s vidom

Poštovana, lijek Tegretol, koliko je meni poznato, ne može oštetiti oko, niti vidni živac. Sve ostalo što navodite, odnosi se na neurologa, a ne na oftalmologa.

Oftalmološki pregled dao bi detaljno stanje Vašeg oka pa Vam preporučujem da se javite oftalmologu, ali tek nakon neurološkog pregleda.