Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihijatrija

Lijekovi i teškoće s mokrenjem, apetitom...

Objavljeno: 14.03.2019.

Majka mi se liječi pod dijagnozom F06.3 Radila je psihološki test koji je pokazao na značajna kognitivna odstupanja po organskom tipu. Od terapije koju je počela uzimati od prije 3 mjeseca koristi Elicea - Citram tbl a 10mg 2x, a uvečer prije spavanja uzima Fluzepam capc 15 mg i Q-pin 25 mg. Od kada koristi ovu terapiju nema osjet da je gladna i nema osjet za mokrenjem nego mora otići na wc da vidi može li se pomokriti. Zanima me je li ova terapija prouzročila neke od ovih simptoma. 

Smješteno u Psihijatrija

Teško mi je reći jesu li teškoće mokrenja Vaše majke od lijekova ili od njenog organskog emocionalnog poremećaja (pa je razvoj tih smetnji - nedostatak apetita i osjeta za mokrenje-koincidirao s početkom uzimanja terapije). Citram može smanjiti apetit, a on i Q-Pin (više Citram kojeg Vaša majka dobiva duplu uobičajenu dozu) teorijski mogu djelovati na mokrenje u smislu spazma sfinktera mokraćnog mjehura što onemogućava ili samo
otežava pražnjenje. Potpuni nedostatak osjeta gladi i potpuni gubitak osjeta podražaja na mokrenje ovi lijekovi ne izazivaju.

Slična pitanja