Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi srca i krvožilnog sustava

Lupanje srca i osjećaj težine u plućima

Objavljeno: 02.06.2016.

Dobar dan. Molio bih vas da mi date mišljenje i pojasnite ovaj nalaz, riječ je o RTG srca i pluća: "Uredna je prozračnost prikazanog plućnog parenhima. Hilusi su primjerene veličine, uredno razgranjeni. Dijafragma je oštro ocrtanih kontura, uredno je svedena. Postraničnif. c sinusi su slobodni. Sjena srca je uredno položena, primjerene veličine s naglašenim pulmonalnim trunkusom". Razlog odlaska na rtg je taj što imam aritmije tj. lupanje srca i osjećaj težine u plućima koji je sada manji ili skoro da ga i nema. Lupanje srca me mučilo čitavu zimu uz povišen tlak oko 140 s nešto, nisam pušač i izbacio sam kofein od kojeg mi je jednom pozlilo tj. jako zalupalo srce i ne jedem previše slano. Bio sam uspaničen, a panika odradi svoje. Sada redovno uzimam Ormidol 25 do kontrole od kojeg seosjećam bolje, napetost u plućima je smanjena jer sam imao osjećaj teškog srca kao da ima jedno 5 do 10 kila uz jako lupanje kao da će mi srce iskočiti, te osjećaj stegnutih pluća. Ponekad sam imao i nedostatak zraka koji se javio 3 puta. Imam 20 godina, težina oko 63 i visina oko 173/4, nalazi krvi i urin su više nego odlični, upoznao sam momke koji imaju isti slučaj. Je li to normalno u mojim godinama? Hvala

Poštovani! RTG srca i pluća je uredan.
Preporučujem da učinite i Holter EKGa, te UZV srca i ergometriju, više radi Vašeg mira. Ti nalazi će nam reći da li je s Vašim srcem sve u redu.
Inače, u tim godinama još uvijek rastete, a rastu i Vaši organi, uz još neminovne hormonske promjene, tako da češće dolazi do tzv. lupanja srca. U velikoj većini slučajeva, nemate se oko čega brinuti. Posebno ako nalazi budu uredni.

Slična pitanja