Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Mogući genitalni herpse

Objavljeno: 07.10.2015.

Bok! Došla sam u Njemačku prije tjedan dana kod tate i ovdje namjeravam ostati. Dok sam još bila u Zagrebu osjetila sam svrab na vagini, no i ranije sam imala takav sličan problem i u pitanju je bila gljivična infekcija koju sam smirila i koja se već dugo vremena nije pojavila. No, sada me jako boli dok hodam, dok obavljam nuždu, dok se tuširam dole s vodom, sve me užasno boli i peče, jako se loše osjećam i bojim se. Ima više od 10 malih mjehurića, koji su pukli, užasno izgleda i baš su velikog promjera.

Ovdje sam sama s tatom i ne znam njemački jezik, tako da ne mogu ići sama kod ginekologa, a s tatom mi je neugodno razgovarati o tome. Ne znam što da napravim i molim vas za pomoć i savjetujete mi neku kremu koju mogu kupiti bez recepta liječnika.

Prema simptomima koje navodite lako je moguće da se radi o genitalnom herpesu!

No, sve bi ipak trebalo pogledati ”uživo”, a i iscjedak iz rodnice bi trebalo pogledati pod mikroskopom. Ukoliko se doista radi o infekciji herpesom tada postoje lijekovi kojima se to može liječiti i sve će nestati za nekoliko dana. No te lijekove ne možete kupiti bez liječničkog recepta. Stoga ćete ipak morati na pregled. Mišljenja sam da drugog nema! 

Slična pitanja