Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Može li se candida prenijeti na bebu?

Objavljeno: 03.10.2015.

Poštovani, imam 29 godina, vodim zdravi sportski život i nemam ovisnosti. Obiteljska anamneza je uredna, osim što s obje strane roditelja se pojavljajuje rak jajnika. Imam candidu već dvije godine. Probala sam sve, pola godine anticandida dijete, pila sam Diflucan pola godine, o vaginaletama i irigatorima da ne pričam-nema što nisam probala. Češnjak, soda bikarbonu, kantarion, aloe veru - SVE. Čak nakon što sam prestala s korištenjem kontracepcije, povukla se na nepunih mjesec dana i vratila u punom sjaju. Ginekolog mi ne može napraviti pregled niti unutarnji uvz jer imam rane od candide, ne mogu nigdje bez uloška jer je iscjedak preobilan, a spolni odnos neizdrživo bolan. Svi vi koji ste koristili Rojazol, Canesten i sl. pa vam je pomoglo nemate pojma što je candida. Promijenila sam desetak ginekologa i nitko mi ne može ponuditi ništa više. Sad sam nosila bris na tipizaciju u Rockfellerovu, ali jače od Diflucana (a niti njega) ne smijem više jer imam i ovako problema s bubregom (zbog kojeg sam i pila antibiotike i antiseptike 15 godina pa sam za poklon dobila candidu). Imam PCO i idem na bebu.

Strah me mogu li prenijeti bebi candidu i što mi je najpametnije? Unaprijed hvala.

Poštovana, Vaš problem se treba rješavati konzilijarnom suradnjom liječnika više specijalnosti jer navodite dugotrajne i ozbiljne tegobe (nemogućnost pregleda, teškoće prilikom odnosa).

Budući da kandida normalno obitava u vagini ne morate brinuti o prijenosu na buduću bebu.

Problem je u narušenim odnosima i prevladavanju gljivica u odnosu na normalnu vaginalnu, ali i gastrointestinalnu floru u vašem organizmu. Budite ustrajni jer se problem treba sustavno rješavati možda i hospitalizacijim.

Slična pitanja