Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Neurološki problemi

MR mozga zbog tremora nogu

Objavljeno: 13.06.2017.

Poštovanje. Zbog tremora nogu koji je izražen više noću kao da mišići pulsiraju i podrhtavaju, urađen je MRI mozga. Iako na nalazu piše piše da je bez vidljivih patamorfoloških promjena, brinu me dvije rečenice: Obostrano u baznim ganglijama lahko naglašeni perivaskularni Virchow Robin prostori tip1 - KOLIKO JE OVO BITNO, MOŽE LI SE VIŠE PROŠIRITI? TREBAJU LI DODATNE KONTROLE? Jer sam upravo o tome čitao da je vezano za epilepsiju, multiplu i slično. Druga stvar, piše da u području desnog maksilarnog sinusa u alveolarnom recesusu vidljiva retenciona cista. Postoji li prirodan način da takva cista nestane ili je neopahodan kirurški zahvat? Velika Vam hvala i nadam se odgovoru. S poštovanjem.

Smješteno u Neurološki problemi

Poštovani, savjetujem da se javite na kontrolni pregled liječniku koji vas je uputio na MR mozga jer su vjerojatno planirane dodatne pretrage. Niste naveli vašu dob, a ona je jedan od ključnih čimbenika kod odluke o liječenju.

Potrebno je sagledati sve nalaze učinjenih pretraga, vašu detaljnu osobnu i obiteljsku anamnezu, bolesti i lijekove koje uzimate prije donošenja odluke o daljnjim postupcima.

Slična pitanja