Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihijatrija

Nakon infarkta došao je GAP

Objavljeno: 22.10.2019.

Muško, 49 god. 192/106. Sa 39 godina imao sam infarkt MI. Stavljen mi je stent. Nakon 9 godina mi se dogodio reinfarkt i ponovno mi je stavljen stent. Nisam pio andole. Od tada redovito pijem terapiju. Poslije one klasične od godinu dana ostao sam na Andol 100, Concor 1,25 i Sortis 80. Imao sam u zadnje 3 godine 3 TURa mjehura. Prije 4 godine mi se pojavila i psorijaza. A razlog zašto Vam pišem je GAP. To mi se javilo 2002 godine i u nastavcima mi se vraća. Bilo je perioda kad sam dugo bio dobro. Pio Zoloft 50 i Helex 0,25 pp. Sad mi se ponovno javila zbog stresa sa više strana. A ono klasika, neda mi se iz kuće, vrtoglavice, stalno mjerenje tlaka, nesanica ( što nikad nisam imao), strahovi. Prestao sam pušit 2 dana prije operacije i nisam više zapalio.5,6 dana. Ponovno sam krenio sa Zoloftom 50 odmah cijela tableta (danas 15 dana) i Helex 3 puta po 0,25. Jel moguće da imam velike nuspojave od Zolofta iako mi nije prvi put da ga uzimam? Prestanak pušenja? Pušio sam 30 godina. I dajte mi savjet što dalje. Izbjegavam piti Helex, ali mi se čini da je bolje piti ga neko vrijeme redovno pa kasnije smanjivati. Povećati dozu Zolofta, smanjiti? Helex popijem nekad 2 nekad 3, a nekad 1 po 0,25. Je li to malo?

Smješteno u Psihijatrija

Vaše pitanje je nemoguće odgovoriti u ovakvom mediju, a to znači bez poznavanja pacijenta uživo. Sve što se pitate zvuči logično, jer imate iskustva i dosta razumijete od svega što vam se događa. Da, sertralin kao i drugi antidepresivi može u ponovnom uzimanju može imati nuspojave koje prije nije imao. Poštujući množinu zdravstvenih problema i vaše strahove koji su dijelom utjelovljeni u tim bolestima vjerujem da liječenje neće biti lako a ne mora biti niti slično onom od prije. Za sva konkretna pitanja i odluke se javite liječniku koji vas poznaje ili vas može pregledati i zatim imajte na umu da lijek sam može puno manje djelovati od lijeka zajedno sa psihoterapijskim zahvatom.

Slična pitanja