Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ostalo

Nakon mršavljenja problem s hemeroidima i proširenim venama kod djevojke od 22 godine!?

Objavljeno: 21.05.2012.

Poštovani, imam 22 godine i bolujem od dijabetesa tipa II (za koji od prije mjesec dana koristim Siofor 500), blage hipotireoze (TSH 5.87 , T4 105 ) i policističnih jajnika. U zadnjih pola godine smršavila sam 20 kg (s 95 kg na 75kg) uz redovito vježbanje i poboljšanu prehranu. Međutim, otkad sam smršavila imam probleme s hemoroidima i proširenim venama. Koristim faktu čepiće ali se hemoroidi uporno vraćaju. Primjetila sam da su mi se pojavile proširene vene iza koljena, koljena me svaki dan bole i osjećam težinu u nogama cijeli dan, kreme nisu naročito učinkovite. Zanima me je li normalno da sa svojim godinama već imam probleme s venama i hemorioidima i što mogu poduzeti u vezi toga? Moja doktorica je rekla da svi imaju hemoride, a vene mi nije ni gledala nego je rekla da mažem kremama, međutim od toga mi nije ništa bolje. :(

Smješteno u Ostalo

Poštovana,
Nije baš uobičajeno da djevojke od 22 godine imaju hemoroide. Pretpostavljam da ste zbog šećerne bolesti i mršavljenja značajno promijenili prehrambene navike te da je to dovelo i do promjene karaktera stolice, a to opet može dovesti do pojave hemoroida. Predlažem da pokušate izbalansirati prehranu tako da stolica bude mekana, redovita te bi to moglo dovesti do smanjenja tegoba s hemorodima.
Proširene vene su možda postojale i prije , ali se zbog debljine nisu vidjele. Proširene vene teško je interpretirati bez pregleda jer je njihov doživljaj, posebno kod žena različit. Ako su izražene, predlažem da se javite specijalisti za vene da procijeni koliki su problem.
Lijep pozdrav,
Prim.dr.Marino Kvarantan
Poliklinika Kvarantan
Njegoševa 4a Zagreb
www.poliklinika-kvarantan.hr

Slična pitanja