Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi dišnog sustava

Obzirom da su odstranjena sva tri krajnika, a dijete ponovno diše na usta, moguće je da je došlo do upale sluznice nosa i sinusa!

Objavljeno: 03.04.2012.

Imam kćer koja je u rujnu prošle godine napunila 5 godina, iste godine u svibnju odstranjena su joj sva tri krajnika. Nakon 5-6 mjeseci ponovo se pojavljuju isti problemi kao i prije operacije: začepljeni nos, disanje na usta te po noći hrkanje. Zanima me što sad opet stvara te probleme. Možda sinusi? Unaprijed hvala na odgovoru.

Obzirom da su odstranjena sva tri krajnika, a dijete ponovno diše na usta, moguće je da je došlo do upale sluznice nosa i sinusa, da se stvara gusti, viskozni sekret u nosu koji se teško mobilizira. To treba dijagnosticirati i onda adekvatno liječiti, dakle morao bi ju pregledati otorinolaringolog. Postoji mogućnost da treći krajnik nije u potpunosti odstranjen pa se tegobe koje su bile prije operacije u vezi disanja kroz nos ponavljaju. To se može točno ustanoviti fiberendoskopskim pregledom nosnih šupljina i gornjeg dijela ždrijela.

Slična pitanja