Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ostalo

Otoci na nogama

Objavljeno: 02.01.2015.

Pozdrav, imam otoke na nogama, od stopala do koljena. Kad ih dodirujem, otoci su vrući, a unutra osjećam kao da mi se topi led. Nikako ne mogu da ugrijem noge. Pri dodirivanjem otoci su kao tijesto, tj. kad ih pritisnem prstima ostaju udubljenja. Ostali simptomi su: konstantni zamor, hladnoća pritom su leđa znojava, pospanost, opstipacija, anemija, obilno menstrualno krvarenje zbog hormonskih poremećaja. Uradila sam dosta analiza, srce mi je dobro, imam pijesak u oba bubrega, al mi je krvna slike u odnosu bubrežnoj funkciji dobra. Postoji nodus (cista- dimenzije 9x8mm) na tireoidnoj žlijezdi, ali su mi hormoni dobri (TSH = 1.59 (referentni: 0.8-1.9), F4 = 0.985 (referentni: 0.4-4)). Unaprijed hvala. 

Smješteno u Ostalo

Otoci na nogama kako ste ih opisali mogu biti od srca, poremećaja bubrežne  funkcije, proširenih vena nogu i zastoja venske cirkulacije, autoimunih bolesti i mogu se javiti kao posljedica uzimanja nekih lijekova.

S obzirom da su kao mogući  uzroci Vaših tegoba isključeni srce i bubrezi, predlažem Vam učiniti kolor dopler ultrazvuk vena nogu.