Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi s vidom

Porast dioptrije kao uzrok glavoboljama

Objavljeno: 29.09.2017.

Dobar dan, imam 20 godina. Sa 16 godina sam dobila dioptriju (-1,50 na oba oka). Nakon dvije godine (tj.sa 18 godina) mi se povećala dioptrija na -1,75 na desno i -2,3 na lijevo. Naime, imam problem, već duže vrijeme osjećam da mi više ne paše dioptrija tj.da slabije vidim. Zadnji pregled sam imala Aprilu ove godine, doktor nije nista rekao. Nekoliko dana me boli glava, tačnije 5 dana bez prestanka na zatiljku i bol udara na vrh glave i u čelo. Zanima me može li to biti uzrok porasta dioptrije? Da li mogu imati glavobolju od dioptrije i koji je najveci problem minus dioptrije?Hvala Vam na odgovoru. Ugodan dan.

Smješteno u Problemi s vidom

Poštovana,

porast dioptrije najčešće ne izaziva bol u zatiljku. Neadekvatna dioptrija eventualno može izazvati osjećaj pritiska ili napora u području iznad očiju.

Svakako preporučamo da obavite jedan kompletan oftalmološki pregled na kojemu će liječnik oftalmolog pregledati očnu pozadinu, izmjeriti očni tlak, kao i napraviti objektivno i subjektivno mjerenje vidne oštrine.

Ukoliko se sve pokaže urednim, moći ćete sa sigurnošću eliminirati porast dioptrije kao uzrok glavoboljama i uputiti se na daljnje pretrage.