Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Problem gljivičnih infekcija ponekad je vrlo tvrdokoran

Objavljeno: 01.12.2017.

Poštovani! Imam 32 godine i zadnjih godinu-dvije borim se sa gljivicama u vaginalnom području (barem tako mislim po simptomima),prisutan je bjelkasti gusti iscjedak te osjećaj peckanja i žarenja.Sve je počelo nakon jake upale mjehura koja je lijecena antibioticima.Koristila sam Canesten 3 u 1,trenutno pomogne,ali stalno se sve ponavlja.Pila sam tablete Difluckan.Čak me u zadnje vrijeme toliko peče kad se namažem Canestenom i kada stavim vaginaletu (iznutra i izvana) da vise ne znam što napraviti.Osjećaj nelagode se pojačava prije mjesečnice.Pila sam povremeno Lactogyn i Linex tablete za obnovu vaginalne flore.Odnosi su mi jako bolni,tj.nemogući.Molim Vas za Vaše cijenjeno mišljenje i savjet.Da napomenem,Uzv je uredan,Papa test također,kao i 4 brisa (klamidija,cak i Candida te 2 brusa na aerobne i anaerobne bakterije).Unaprijed hvala!

Smješteno u Ginekološke smetnje

Poštovana, Problem gljivičnih infekcija ponekad je vrlo tvrdokoran i zahtjeva 
višemjesečno liječenje. Spomenuli ste različite antimikotike od kojih neki djeluju lokalno , a neki nakon peroralnep rimjene. Uz terapiju je vrlo važna i prehrana. Gljivice su puno češće kod osoba koje konzumiraju u većoj količini slatke namirnice ili su pak 
osjetljive na njih pa unatoč umjerenoj upotrebi imaju sklonost gljivičnoj upali. Preporučio bih dugotrajnu terapiju antimikotikom po izboru vašeg izabranog ginekologa , a uz to i dijetetske mjere sa smajenjenim unosom šećera i umjetnih sladila, proizvoda od bijelog brašna, margarina, slatkih napitaka i alkohola.Savjet nutricioniste bić će vam od velike koristi.