Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Produženo krvarenje

Objavljeno: 14.12.2014.

Dragi doktore, nadam se da ćete imati rješenje za moj problem i reći mi o čemu se zapravo radi. Imam 27 godina, u braku sam već 4 mjeseca i normalno pokušavam da zatrudnim. Imamo normalne i ne zaštićene odnose bez ikakvih problema, međutim još uvijek ništa. Oduvijek sam imala redovnu menstruaciju, na 26.dan u trajanju do maksimalno 7 dana. Brine me to što se ovaj put odužilo, već mi je 13-ti dan i jako se brinem što ne prestaje, nije previše obilno, normalno je kao i uvijek samo što tako duže traje. Nisam pod nikakvim stresom, nisam se umarala niti bilo što od toga.. Razlog mi prosto nije jasan. Radila sam ultrazvuk i rekli su mi da je sve u redu, ali da jeste ne bi se odužilo toliko. Molim vas da mi što prije odgovorite, i ako može neka preporuka za što brže začeće. Unaprijed zahvalna.

Poštovana, razdoblje od 4 mjeseca vrlo je kratko te ga ne smatramo kritičnim. Za prosječni par uzima se razdoblje od godinu dana u kome bi trebala uslijediti trudnoća.

Produženo krvarenje koje navodite svakako je poremećaj i treba pregledom, ultrazvukom i citološkim razmazom provjeriti o čemu se radi.

U svakom slučaju smatram da ne morate brinuti jer simptome koje navodite su česti i najvećem broju slučajeve lako rješivi. 

Slična pitanja