Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Promjene na dojkama koje se povlače

Objavljeno: 30.10.2012.

Poštovani, molim Vas da mi ako ste u mogućnosti što prije odgovorite. Moje pitanje je sljedeće: radi se o mojoj majki, ima 50 godina. Prije 3 mjeseca kada je posla na pregled dojki rekli su joj da su joj na obje dojke pronadjene ciste koje spadaju u rizicnu grupu i predlozena joj je magnetna rezonanca zbog sigurnosti da se utvrdi sastav tih stanica. Medjutim, prije par dana je odradila mamografiju dojki i na snimku se ne vidi bas nista sto bi moglo ukazivati na nesto opasno. Ovaj snimak se u odnosu na taj prosli mnogo izmijenio i na njemu se ne vidi bas nista lose. Ali nije mi jasno, s obzirom da nije pila nikakvu terapiju da li je moguce da se to povuklo? Inace ona se vec mjesec dana zali na bol ispod pazuha, bol u gornjem dijelu kicme kao i na bol u rukama? Zabrinuta sam i potrebno mi je da mi Vi pomognete.

Poštovana!

Razumijem Vašu brigu, ali Vaše je pitanje još jedno u velikom nizu onih na koje se ne može odgovoriti jer je postavljeno nejasno:

• dakle Vaša majka ima 50 godina, bila je na pregledu dojki - kakvom?

• potom su joj rekli da uradi magnetnu rezonancu,a uradila je mamografiju!

• "ovaj snimak se u odnosu na prošli jako promijenio"- a koji je bio prošli?

Mislim da odgovor na Vaša pitanja ne možete dobiti ovako već trebate majku odvesti kod jednog doktora, pokazati sve nalaze i da onda on neka prosudi kako dalje.

Lijep pozdrav

Prim.dr. Marino Kvaranta

www.poliklinika-kvarantan.hr

 

Slična pitanja