Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Kožne promjene

Razlikujemo vanjske i unutarnje hemeroide

Objavljeno: 28.02.2018.

Imam 44 godine, žena sam. Visoka 187, 85kg. Godinama se mučim s hemeroidima. Trenutno je to doseglo najvišu granicu boli. Uz to prati me rijetka stolica s krvarenjem. Za hemeroide sam uzimala domaće kreme od gaveza. I hladila ih ledenom vodom. Sad sam još dobila i vaginalete jer sam pobrala upalu. Kako da si pomognem.

Smješteno u Kožne promjene, interna

Kad govorimo o hemeroidima, to su proširenja venskih spletova u donjem dijelu završnog dijela debelog crijeva. Razlikujemo vanjske i unutarnje hemeroide. Ukoliko dođe do grušanja krvi u njima,tj.ukoliko tromboziraju, mogu biti izrazito bolni. U kombinaciji s tvrđom stolicom, dio tih hemeroida može puknuti i dovesti do pojave svježe krvi u stolici. Hemeroidalne bolove se češće povezuje s vanjskim hemeroidima.
Najčešće se hemeroidi liječe simptomatski (tople sjedeće kupke), omekšivačima stolice poput psilijuma ili mastima poput Faktu masti, koja sadrži kombinaciju lokalnog anestetika i tvari koje dovode do cijeljenja upale. Obzirom da kod Vas tegobe traju dulje vrijeme, potrebno je konzultirati gastroenterologa ili kirurga-proktologa, koji će nakon pregleda i dodatne dijagnostičke obrade poput anoskopije, preporučiti najbolji izbor liječenja.