Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Trudnoća unatoč Turnerovom sindromu i doniranje jajnih stanica

Objavljeno: 11.06.2013.

Poštovani, imam 25 godina i moja dijagnoza je Turnerov sindrom. Kao terapiju uz kontrolu ginekologa već godinu dana koristim Trisekvens i uz terapiju menstruacije su redovite. (Od terapije mi je još propisan Eutiroks za štitnjaču zbog njenog usporenog rada). Kada sam s ginekologom razgovarala o mogućnosti trudnoće i da li postoji barem mala mogućnost da ostanem trudna spomenula je da je jedini način postupak oplodnje s doniranom jajnom stanicom, međutim u Hrvatskoj se ne može provoditi nego je najbliža mogućnost u Češkoj (Prag). Zanima me jesu li takvi postupci uspješni u slučaju kao što je moj i postoji li možda ipak neka mogućnost dostupna i u Hrvatskoj koja bi mi mogla pomoći? Unaprijed hvala Mateja

Nažalost, radi iscrpljenosti jajnika, i upitnog stanja maternice - njene razvijenosti, bez obzira na doniranu jajnu stanicu, upitno je i kako ćete reagirati na stimulaciju i lijekove koji se uzimaju u pripremi žene primateljice.

Ne znam o vama i vašim nalazima hormona i UZV nalazu spolnih organa ništa - tako da vam dosta uopćeno odgovaram.

Žene sa Sy Turner mogu ostvariti i trudnoću sa vlastitim stanicama, ali je to jako rijetko, jer kod njih dolazi do prijevremenog iscrpljenja jajnika, odnosno menopauze.

Zatražite mišljenje specijalista za neplodnost.

U Hrvatskoj nema mogućnosti doniranja jajnih stanica.

Slična pitanja