Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Interna medicina

Velik broj raznih simptoma

Objavljeno: 11.02.2019.

Moj problem je niz stanja, kojima glavni uzrok ne znam. Pijem Eutirox 50 zbog hipotireoze i Hashimota .Od tada (2014 g.) , počinjem se liječiti i od napada panike. Zbog čega sam promijenila već nekoliko AD-a. Kao i tableta za smirenje. Trenutno pijem Dulseviu 60 i po potrebi Lorsilan 1 mg. Nakon uzimanja Dulsevie dobivam astmu i sad povremeno koristim pumpice. Uz to na gornjem dijelu tijela imam česti, ali jaki osip, koji ne svrbi. ( prsa , unutarnja strana ruku, trbuh i gornji dio leđa). Sve ove tablete samo su štake. I dalje imam fizičke i psihičke smetnje. Tjeskoba je svakodnevno prisutna- Lorsilan uzimam 1- 4 komada. Ne podnosim vrućinu i čini me jako razdražljivom. Povremeno kada nemam osip toliko me jako svrbi tijelo da se do krvi znam raščesati. (tjeme, prsa , bedra). Imam i Gerb ( čir na želucu sam prošle godine imala )..Rezime svega je 20 kila više, i dalje velika tjeskoba koja je pojačana noćnim radom kojeg radim odnedavno. Idem privatno psihijatriju, on samo poveća dozu lijeka ako se žalim. Endokrinolog isto. I tako u krug. Uzimam i dodatne minerale i vitamine. Kao da sam teški ovisnik. Što da radim? Je li to sve od štitnjače? Kako da si pomognem? Imam 42 g. , i želim živjeti u skladu s njima.

Smješteno u Interna medicina

Uz već navedene smetnje koje ste spomenuli, savjetujem učiniti 2-satni OGTT s inzulinom zbog sumnje na inzulinsku rezistenciju koja dijelom može biti odgovorna za prirast na tjelesnoj težini i često ide zajedno s poremećajem funkcije štitnjače. 
Ne mogu ulaziti u psihijatrijsku problematiku, ali je ona ovdje u najvećoj mjeri izražena i po mom skromnom mišljenju bi po pitanju tretmana paničnih napadaja bilo potrebno maksimalno iscrpiti psihoterapijske mogućnosti liječenja. 
S učinjenim nalazima TSH i 2-satnog OGTT-a javite se endokrinologu radi metaboličke korekcije koja je kod Vas također neophodna.
 

Slična pitanja