Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi srca i krvožilnog sustava

Za mlade djevojke i žene karakteristični su tzv.Tietzeov sindrom, odnosno kostohondritis

Objavljeno: 24.09.2013.

Pozdrav, žensko sam i imam 16 godina. Visoka sam 159 cm i imam 55 kilograma. Već oko mjesec dana osjećam oštru probadajuću bol u predjelu srca. Kada udahnem bol se povećava. Ta bol me uhvati i traje oko 5 sekundi i onda nestaje kao da ništa nije bilo. Pojavljuje se bez obzira da li sjedim ili hodam. Nekada me boli oko 3-4 minute, ali tada je neka tupa bol i ne ometa mi disanje. Znači, ne znam kada će se pojaviti. Često me bole i noge od koljena prema stopalima. Posebno u koljenima. Bila bih vam veoma zahvalna kada bi mi mogli odgovoriti što je u pitanju.

Poštovana,

" u predjelu srca" postoje i druge strukture : mišići, kosti, hrskavica, živci.... koje češće ( a po Vašem opisu i vjerojatnije) mogu biti odgovorne za tegobe koje navodite, a nisu tako opasne. Teško je reći bez pregleda i direktnog razgovora, ali za mlade djevojke i žene karakteristični su tzv.Tietzeov sindrom, odnosno kostohondritis, koji se odnose na upalni proces u području rebara i prsne kosti.

Za početak preporučam razgovor, pregled i EKG kod svog obiteljskog liječnika ( što se također odnosi i na bolove u koljenima).