Psiha

Psiha

Darujemo knjigu „BICIKLISTIČKI VODIČ – Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem“

Za vas smo pripremili 2 primjerka ove knjige! Odgovorite na pitanje i za 7 dana saznajte jeste li sretan dobitnik!

Prvi put na jednom mjestu nalaze se sve bitne informacije s iscrtanim biciklističkim rutama diljem Panonske Hrvatske. Priručnik je namijenjen i za biciklističke početnike i za iskusne bicikliste.

Vrhunski poznavatelji i stručnjaci u ovom području napisali su knjigu koja će brojnim ljudima diljem Hrvatske koristiti za upoznavanje Panonske Hrvatske na dva kotača. Osim što se vožnjom biciklom potiče zdrav način života, ova knjiga promovira aktivno provođenje slobodnog vremena. Bicikl je u Panonskoj Hrvatskoj još od druge polovice 19. stoljeća vrlo popularno prijevozno sredstvo, a posljednjih desetljeća biciklizam postaje omiljen oblik rekreacije. Pritom se puno pažnje posvećuje uređivanju sadržajima bogatih biciklističkih ruta, od kojih su mnoge mjesto našle i u ovom vodiču.

Autori Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo strastveni su obožavatelji biciklizma. Zajedno sudjeluju i izrađuju brojne projekte biciklističkih ruta na području Hrvatske, a od 2004. zajedno uređuju internetski portal pedala.hr. Ističu kako ovaj vodič omogućuje upoznavanje s mogućnostima vožnje biciklom po označenim i neoznačenim te asfaltiranim i makadamskim rutama turističkih regija Središnje Hrvatske te Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Opisane rute različitih su duljina i stupnja težine, pa su prilagođene raznim skupinama biciklista – od obitelji s djecom, preko klasičnih rekreativaca do onih sklonijih zahtjevnijim terenima.

Prava je to prilika da se uputite na neodoljive vožnje nepreglednom, plodnom nizinom, gustim hrastovim šumama, uz rijeke, jezera i močvare s lijepim izletištima i seoskim gospodarstvima.

Ovaj informativni biciklističko-turistički vodič na 280 stranica donosi:

  • detaljne opise 40 biciklističkih ruta (25 ruta u Središnjoj Hrvatskoj i 15 ruta u Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu) u čak 13 panonskih županija

  • pregledne karte s iscrtanim visinskim profilom, kratkim tehničkim opisom rute, jasno izraženim smjerom vožnje, mogućnostima skretanja s rute i piktogramima koji upućuju na najvažnije sadržaje u prostoru

  • zanimljive tekstove o usputnim turističkim atrakcijama

  • vrhunske fotografije prostora koji je obuhvaćen pojedinom rutom

  • korisne internetske stranice o znamenitostima i preporučljivom smještaju.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo