Psiha

Psiha

Knjiga na dar: “David Baddiel: Agencija za roditelje”

Zasigurno je svako dijete poželjelo imati roditelje koji te neće tjerati da ide u školu, pospremati krevet, pisati domaću zadaću ili jesti puno voća i povrća. Vrijeme je da takvi zavire u Agenciju za roditelje po svoje roditelje iz snova.

Za vas smo pripremili 2 knjige! Odgovorite na pitanje i za 7 dana saznajte jeste li sretan dobitnik!

Devetogodišnji dječak Barry odlazi u Agenciju za roditelje s listom od deset razloga zašto mu se njegovi roditelji ne sviđaju, a jedno od njih je i to da su oni JAKO, JAKO, JAKO STROGI. Jednom prilikom će, baš poput Kevina iz legendarnog filma Sam u kući poželjeti da promijeni roditelje! Iznenada će se pojaviti tajanstveno svjetlo i otvoriti će se vrata svijeta u kojem je moguće birati i isprobavati roditelje. I vraćati ih ako si nezadovoljan. Svijeta u kojem postoji Agencija za roditelje.

Dobio je priliku provesti pet dana s različitim roditeljima koji su mu, svaki na svoj način, pripremali rođendansku zabavu. I dok se Barry muči s odabirom svojih novih roditelja, stvari postaju sve zanimljivije…

David Baddiel u knjizi daje priliku čitatelju da se uživi u ulogu glavnog lika i da isproba sve ono što svako dijete barem jednom u životu poželi i misli da je ispravno. Vodi čitatelja na putovanje pokazujući mu posljedice takvog čina i na taj način daje snažnu poruku mladom čitatelju. S druge strane, za roditelje i nastavnike ova knjiga je iznimno korisna jer ih podsjeti na razmišljanja djece koje ne valja zanemarivati, već ih razumjeti i pravilno usmjeravati kako bi došli do ispravnog zaključka.

Svijet velikih i malih može se znatno približiti u zajedničkom čitanju ove urnebesne knjige.

Iznimno zabavna, maštovita i poučna priča s proslavljenim ilustracijama razlog su zašto djeca obožavaju ovu knjigu i često započinju svoju avanturu čitanja upravo zbog nje. Obožavatelji Gregova dnevnika i knjiga Davida Walliamsa zasigurno će uživati i u ovoj priči koja je napokon prevedena i na hrvatski jezik.

Tko je David Baddiel?

David Baddiel poznati je komičar, pisac, scenarist i televizijski voditelj. Rođen je u Baddielu u New Yorku , a preselio se u Englesku kad je imao četiri mjeseca. Odrastao je odrastao u Dollis Hill, Willesden, sjeverni London.

Nakon što je napustio sveučilište, opredijelio se za karijeru stand-up komičara, pisao scenarije za radio i televiziju, a uskoro se i priključio radu s Robom Newmanom, poznatim komičarem. Piše i za odrasle, a Agencija za roditelje je njegov prvi dječji roman, koji je odmah po objavljivanju osvojio Roald Dahl nagradu (prestižna nagrada za dječju književnost). Strastveni je ljubitelj nogometa. Sa Davidom Walliamsom radio je još na seriji Little Britain, koja ih je obojicu proslavila i možda je upravo ta suradnja razvijala sličan smisao za humor, djeci toliko zanimljiv i blizak!

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo