Vodimo vas na Festival svjetskog kazališta!

Predstava Megalopolis 2

Jednog čitatelja ili čitateljicu 29.09. vodimo na predstavu Megalopolis koja će se odžati u ZKM-u s početkom u 20 sati.

Režija i koreografija: Constanza Macras
Dramaturgija
: Carmen Mehnert
Scenogrfija
: Alissa Kolbush
Kostimografija
: Gilvan Coêlho de Oliveira, Sophie Du Vinage
Glazba
: Claus Erbskorn, Kristina Lösche-Löwensen, Almut Lustig
Svjetlo
:  Sérgio de Carvalho Pessanha
Ton:  Stephan Wöhrmann
Video
: Constanza Macras, Maria Onis, Tobias Götz
Izvode
:  Fernanmegalopolisda Farah, Anouk Froidevaux, Hyoung-Min Kim, Denis Kuhnert, Johanna Lemke, Kristina Lösche-Löwensen, Claus Erbskorn, Almut Lustig, Ronni Maciel, Ana Mondini, Franz Rogowski, Miki Shoji, Damir Zisko
Produkcija: Constanza Macras/Dorky Park i Schaubühne am Lehniner Platz, u koprodukciji s HELLERAU – Europäisches Zentrum der Künste I MESS-om iz Sarajeva.

Megalopolis nije konkretno, već je metafizičko mjesto. Scena je grad pod udarom globalizacije. Taj grad karakterizira nerazumljivost današnjih megagradova stvaranih u kaosu. Njegova obilježja su nekontrolirano širenje, propadanje i beskrajno rastakanje. Zgusnutost i zbijenost grada rastače granicu između privatnoga i javnoga, ona gotovo nestaje. To bezgraničje istodobno nas prisiljava da grad doživljavamo kao kolaž načinjen od bezbrojnih biografskih isječaka. Borba dvoje uličnih prodavača za najbolju lokaciju danas je sukob od egzistencijalne važnosti, no već sutra past će u zaborav. Velegradi su paradigme prostora u kojima ljudi žive ne poznavajući se. Ne samo da sveprisutni sustav nadziranja neprestano megalopolisstvara kontrolirana bića, nego proizvodi i nov oblik autopercepcije. Na taj se način tijelo osobe pretvara u izražajno sredstvo koje stvara, ali i razara sustave i pravila. Koji suodnosi ovdje još vrijede? Hoće li urbani razvoj slijediti nama nepoznate zakone? Je li očigledno propadanje društvenih odnosa uzrok ili posljedica raspada naših gradova? Megalopolis je nada i prokletstvo. Megalopolis je sretan grad. Neukrotiva tvorevina u neprekidnu pokretu.

Constanza Macras rođena je u Buenos Airesu, gdje studira ples i modni dizajn, razvijajući vlastiti izričaj i plešući u različitim skupinama. Studij plesa nastavlja u Amsterdamu i New Yorku. Godine 1995. seli se u Berlin, gdje pleše u brojnim skupinama, a 1997. osniva vlastitu družinu "Tamagotchi Y2K".

Raspored ostalih predstava možete pogledati na www.zagrebtheatrefestival.hr.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!