Psiha

Psiha

7 načina za upotrebu maslinova ulja

Foto: Shutterstock

Tekuće zlato je popularan naziv za maslinovo ulje i sasvim sigurno nije izmišljen bez razloga. Osim za hranu, možete ga koristiti i u druge svrhe.

Znanost se posljednjih godina puno bavila dobrobitima maslinova ulja, a ovo su situacije u kojima ga možete koristiti:

1. Škripanje brava

Zašto biste za ovaj “zahvat” koristili vazeline na bazi petroleja kada možete iskoristiti prirodni proizvod? Na krpicu stavite malo ulja, namažite na ključanicu i iritantan zvuk je stvar prošlosti!

2. Umjesto pjene za brijanje

Usvojite li ovu naviku, koža će poslije brijanja uvijek biti glatka i svilenkasta, a možete ga nanijeti na bilo koje područje tijela.

3. Ulaštite namještaj

Kao i kod svih kupovnih stvari, rijetko kad znate što se sve nalazi u pakiranju. Odaberite za čišćenje drvenog namještaja maslinovo ulje i uživajte u ljepoti i sjaju stana.

4. Za uklanjanje šminke

Idealan način kako izbječi agresivne preparate. Maslinovo ulje će samo jednim potezom ukloniti svu šminku s lica. Stavite 2 kapi ulja na vaticu i očistite šminku kako to inače činite. Uz to, maslinovo ulje će umiriti podočnjake.

5. Skida boju s tijela

Ako ste skloni igranju s bojama, vjerojatno se i vama dogodilo da ih na kraju projekta više ima na vašem licu nego na novo obojanom namještaju. Umjesto ribanja kože, očistite boju maslinovim uljem.

6. Regenerator

Upotreba maslinova ulja za njegu kose nije novi trik, dapače, koristi se oduvijek. Umjesto regeneratora nanesite ulje i uživajte u sjaju, čvrstoći i elastičnosti vaše kose.

7. Uklanja celulit

Pomiješajte malo mljevene kave s maslinovim uljem za uspješan tretman protiv celulita. Nanesite direktno na kožu. 

Ana A. 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo