Psiha

Psiha

8 pametnih aplikacija za zdravlje srca

Zahvaljujući pametnim telefonima možete pratiti svoju aktivnost, otkucaje srca te dobivati savjete koji pomažu u provođenju zdravijeg načina života.

Pametni mobiteli i aplikacije sve se više miješaju u sfere našeg života. Zbog toga, ne treba  se čuditi što danas postoje aplikacije koje će vam u trenu izmjeriti otkucaje srca te spremati dobivene rezultate kako biste mogli pratiti kada vam se otkucaji povećavaju, a kada su normalni.

Osim otkucaja, možete pratiti i svoj napredak vježbanja i gubitak kilograma, ali i u trenu dobiti upute na koji način nekoga oživjeti

Slatke aplikacije za kontrolu unosa šećera!

1. Instant Heart Rate

Aplikacija Instant Heart Rate, besplatna je aplikacija i za Android i za iOS pametne mobitele, a koristi se vrlo lako. Potrebno je samo staviti prst na kameru mobitela, te aplikacija automatski upaliti bljeskalicu. Na ekranu ćete vidjeti koliko dugo morate zadržati prst, a nakon toga se može vidjeti koliki su vam otkucaji srca. Dobivene podatke aplikacija sprema, zajedno s datumom i vremenom kada ste test proveli. 

2. 30 Days aplikacija

Aplikacija <30 Days je besplatna i za Android i za iOS uređaje. Razvila ju je američka zaklada srca, a željeli su dati informacije koje će pomoći u smanjivanju rizika od srčanih bolesti i srčanog udara i pomoći im u ostvarivanju zdravog načina života. Kažu kako je ljepota u aplikaciji što će korisnici shvatiti da je za stvaranje zdravih navika potrebno 30 dana ili manje. Osim toga, aplikacija će vam zadavati izazove kako biste poboljšali navike, a možete pratiti napredak.

3. Čuvari srca

Čuvari srca projekt je zaklade Hrvatska kuća srca, a aplikacija je besplatna te funkcionira kao društvena mreža. U sklopu aplikacije možete dijeliti trenutke svojih aktivnosti s onima koji su također čuvari srca, odnosno korisnici aplikacije. Ako vam nedostaje motivacije, ova će vas aplikacija zasigurno pokrenuti! Svakom objavom skupljate bodove i možete biti nagrađeni bonusima ili posebnim pogodnostima.

4. Oživi me

Oživi me je također hrvatska kampanja i aplikacija koja je besplatno dostupna i za Android i za iOS pametne telefone, a njezin je cilj informirati građane o postupcima oživljavanja. Osim o oživljavanju rukama, također su dane upute o oživljavanju umjetnim disanjem. Osim toga, putem aplikacije možete pozvati hitnu pomoć te pronaći mapu automatskih vanjskih defibrilatora.

5. Kardiograf

Kardiograf je još jedna aplikacija za mjerenje otkucaja srca, a dostupna je samo za Android uređaje te je besplatna. Koristi se kamera za mjerenje otkucaja srca, a na aplikaciji možete napraviti nekoliko profila pa se mogu pratiti otkucaji srca cijele obitelji. Također se podatci čuvaju, a aplikacija se može spojiti s nekim Android Wear gadgetom. 

6. GoogleFit

Aplikacija GoogleFit omogućava da pratite svoju aktivnosti svaki dan, bez obzira na to hodate li, trčite ili se vozite biicklom. Osim što sama prati vaše korake, također ju možete spojiti s Android Wear, Nike+, Runkeeper, Strava, MyFitnessPal, Lifesum, Basis, Sleep as Android, Withings i Xiaomi Mi fitness satovima, trakama i gadgetima. Ovako ćete biti sigurni da ste dovoljno aktivni. Možete si i sami odrediti broj željenih potrošenih kalorija i koraka. 

7. Zdravlje

Aplikacija Zdravlje je nova aplikacija za iPhone i iPade, a koji dolaze za programskim sustavom iOS 8 i novijima. Nadzorna ploča ove aplikacije podijeljena je u četiri dijela, Nadzorna ploča, Zdravstveni podaci, Izvori i Zdravstvena karta, a putem njih možete pratiti korake, težinu, brzinu otkucaja srca te prijeđene stepenice. Putem ove aplikacije možete pratiti svoj napredak u postizanju zdravog načina života.

8. Runtastic Heart Rate Monitor

Runtastic Heart Rate Monitor besplatna je aplikacija za Android i iOS uređaje koja mjeri otkucaje srca putem kamere pametnog telefona. Otkucaje srca možete mjeriti dok mirujete ili nakon neke aktivnosti, a aplikacije će od unijetih podataka raditi graf kako biste vizualno mogli pratiti kako vaše srce reagira na aktivnost te postoji li razlog da se zabrinete zbog visokog ili niskog broja otkucaja srca. 

Pogledajte i što nudi LittleDot – korisna aplikacija za roditelje, a pomognite si i šumom u uhu s hrvatskom aplikacijom TinnitusOFF.

Foto: Shutterstock

G. Horvat/Moje zdravlje

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo