Psiha

Psiha

Fake – Boa se pita tko je lažnjak!

Kultni zagrebački art-rock band Boa svoju tridesetu godišnjicu glazbenog djelovanja obilježava u revijalnom stilu – predstavljanjem novog singla “Fake”.

Nakon pjesme “Hejteri” zagrebačkih mladih snaga Connectovaca, i stara garda koristi terminologiju koja se udomaćila u hrvatskom jeziku. Pjesma “Fake” koju autorski i aranžerski potpisuju zajedno članovi banda Mladen Puljiz, Slavko Remenarić i Mladen Malek, drugi je singl s novog albuma Boe naziva “7“, koji bi se na policama trgovina trebao naći u svibnju.

Po prvi puta naslov Boine pjesme nije na hrvatskom jeziku, već se radi o engleskoj riječi koja se, međutim, već duboko ukorijenila u govor da postala dijelom svakodnevice. “Fake” se, kao što ime pjesme sugerira, odnosi se na tzv. lažnjake – masu pojava i ljudi koje nas okružuju. Pretendiraju biti originalni, a ustvari su obične imitacije nečega već viđenoga. Pjesma govori o tužnim sudbinama onih koji su imitacije, ali i onih koji s njima dolaze u dodir.

“Kako se imitacije gomilaju i stalno stižu nove, čovjek se u svemu tome izgubi i više ne zna što je izvorno, tj. prirodno, a što je imitirano. Ni same imitacije više ne znaju da su imitacije, već si umišljaju da su originali”, objasnio je producent albuma Mladen Malek.

Pjesmom “Fake” Boa se uspješno približila svojim starim, danas bezvremenskim hitovima “Jer ljubav je”, “Tako lijepa”, “Stup od soli”, “Za vezu je potrebno dvoje”, “Svi tvoji poljupci”, “Kao mir” itd.

Najava izlaska albuma, video spot za pjesmu “Fake” (u režiji Line Kovačević) te kratki promotivni koncert održat će se u utorak, 28. veljače u zagrebačkom klubu Pepermint od 22 sata, gdje će Boa uživo uz par starih, premijerno izvesti i nekoliko novih pjesama.

Neposredno nakon izlaska novog albuma u svibnju Boa najavljuje promotivne koncerte na kojima će predstavljati novi materijal ali i izvođenjem starih hitova obilježiti 30 godina rada benda.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo