Psiha

Psiha

Kako zadržati iskru živom i poslije 20 godina braka?

Kada ste sa suprugom u braku 20 i više godina sve i dalje može izgledati lijepo i ugodno, no ponekad ponestane iskre i romantike.

Brojni brakovi pucaju jer supružnici nemaju dovoljno vremena posvetiti se jedno drugome. Ali, zašto biste baš vi bili jedni od tih? Isprobajte neke od ovih savjeta kako biste obnovili želju i strast za vašim partnerom i ponovno se osjećali živo.

Učinite sve kako biste se osjećali privlačno

Promjenom frizure, garderobe ili vježbanjem nekoliko puta tjedno nećete zadovoljiti samo svoga partnera, nego ćete održati i vaše samopouzdanje visoko. Napor koji ulažete u osvježavanje svog izgleda može vam pomoći da se osjećate bolje te da cijenite samu sebe.

Situacije zbog kojih bi žene trebale manje brinuti!

Budite spontani

Uzbuđenje da radite nešto novo i drugačije uvijek može probuditi iskru u vašem odnosu. Razmislite o nekom putovanju, isprobajte novu kuhinju ili istražite susjedstvo.

Istraživanja su pokazala da je spontanost važna komponenta za sretne i dugoročne odnose, objašnjava liječnica Kat Van Kirk, stručnjakinja za seksualne odnose

Destinacije koje će oduševiti vas i partnera

Flertujte češće

Prestanite uzimati svoga partnera zdravo za gotovo i vratite se na one stare tehnike koje ste primjenjivali na samom početku.

Izađite na spoj

Iako predvidljivo, određivanje vremena za druženje sa suprugom je od vitalne važnosti za vaš odnos. Stvaranje vremena za uživanje s partnerom je ulaganje u dobar odnos, ali je i korisno za cijelu obitelj.

Kada je u redu lagati partneru, a kada nije?

Češći seksualni odnosi

Održavanjem čestih i zdravih seksualnih odnosa možete biti sigurni kako iskra neće nestati.

Ponekad i gluma da ste željni intimnih odnosa pomaže ostvariti seksualnu energiju, a česti odnosi izlučuju više hormona, pa će želja s vremenom postati stvarna i snažna, ističe stručnjakinja Van Kirk

5 najgorih poza u seksu

Stavite partnera na prvo mjesto

Normalno je da roditelji stavljaju djecu prije svega, no pokušajte dolaskom kući prvo poljubiti partnera pa se tek onda posvetite djeci. Tako nešto će pomoći cijeloj obitelji. Djeca su nesvjesno sretna kada odrastaju u obitelji gdje su roditelji u zdravom i romantičnom odnosu. Stručnjaci također ističu kako na taj način i oni nauče ophoditi se s partnerima, ali i to da ljubav zaista može biti vječna!

Odgovori na 7 neugodnih pitanja o seksualnim odnosima

Istražite zajedničke interese

Pronađite hobi koji oboje volite i podijelite iskustvo. Bila to degustacija vina ili trčanje, u dvoje će biti bolje.

Zajednički interesi mogu stvoriti i drugi kontekst odnosa izvan kuće, objašnjava stručnjakinja

Važni su i zasebni interesi

Kada imate hobi koji vas kratko vrijeme u danu odvaja od obiteljskoga života omogućuje vama i partneru da imate nove teme za razgovor.

Previše svakodnevnoga druženja s partnerom može izblijediti iskru jer nemate više novih i uzbudljivih razgovora, naglašava terapeut David Scnarch

7 stvari koje razumiju samo ljudi koji rade sve na vrijeme i nikad ne kasne

Budite nostalgični

Prisjetite se starih i sjajnih iskustva te kako ste počeli vezu. Sjećanje na to što je pokrenulo iskru u prvom redu ili vas je nasmijavalo u prošlosti može obnoviti stare osjećaje. A sada, počnite stvarati nova iskustva kako biste se istih sjećali za par godina.

Isprobajte nove stvari u intimnim odnosima

Bila to nova poza ili druga soba moguće je obnoviti iskru. Kupite erotičnu knjigu, označite stvari koje su vam zanimljive i predajte je partneru sa smiješkom. Nadalje, bilo bi dobro da podijelite vlastite fantazije jer tako uvijek možete saznati nešto novo i divlje o vašem partneru. 

5 položaja u seksu koji će povezati vas i partnera

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo