Psiha

Psiha

“Shakespeare u Kremlju” gostuje u HNK

Kazalište Ulysses i predstava “Shakespeare u Kremlju” Ive Štivičića, u režiji Lenke Udovički, premijerno izvedena u kolovozu na Brijunima, gostuje 4. i 5. studenoga u 19:30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Predstava “Shakespeare u Kremlju” premijerno je izvedena 3. kolovoza 2013. godine u tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a svojom je snažnom i britkom pričom o ljudskoj beskarakternosti u doba Staljina i Berije oduševila brojnu publiku i kritiku. Saznajte zašto 4. i 5. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Uvijek aktualna šekspirijanska dramaturgija moći i vladavine, intrige i
izdaje seli u interijere jednoga od najkontroverznijih političkih
toponima novije povijesti. Iako su Staljin i Berija prepoznatljivi
akteri ovog komada, pa i mnogi drugi bitni ljudi toga vremena, drama
nije niti rekonstrukcija povijesnih događaja niti interpretacija
političkih datuma.

U ulozi Lavrentija našao se Ozren Grabarić, a u glumačkoj ekipi pridružili su mu se i Jadranka Đokić kao Dunjaška, Filip Nola kao Melanija, Katarina Bistrović – Darvaš kao Svjetločka, Mladen Vasary kao Lazar, Boris Isaković kao Gazda, Dragan Mićanović kao Timofej, Jasna Đuričić kao Galina, Bojan Dimitrijević kao Gavrilo, Nenad Pećinar kao Nikita, Svetozar Cvetković kao Sudaci brojni drugi.

Dramaturginja predstave je Tena Štivičić, kostimografkinja i scenografkinja je Bjanka Adžić Ursulov, dok je Nigel Osborne, u suradnji s Davorom Roccom, skladao glazbene brojeve. Predstava je nastala u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem Novi Sad.

Karte su u prodaji na blagajni HNK Zagreb.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo