Psiha

Psiha

Smijeh kao lijek: koje sve zdravstvene dobrobiti donosi?

Jedan od najljepših osjećaja na svijetu svakako je smijeh od srca. Da nas samo čini sretnima, bilo bi dovoljno. Međutim, smijeh ima itekako dobrih učinaka na naše cjelokupno zdravlje.

Djeluje odlično na zbližavanje s ljudima, ali jeste li znali da je vam smijeh može biti odličan način za dolazak do zdravijega srca? Pogledajte na što sve utječe ovaj tako jednostavan, a svima drag lijek?

1. Smanjuje krvni tlak

Osobe s visokim krvnim tlakom više su izložene mogućem srčanom udaru. Smijeh krvni tlak smanjuje i savršen je i potpuno besplatan lijek za zdravlje vašega kardiovaskularnoga sustava.

Smanjuje razinu kortizola i povećava razinu endorfina

Povećavanjem razine endorfina u organizmu, koji može djelovati i kao prirodni antibiotik, smanjuje se količina kortizola, hormona koji uzrokuje stres i anksioznost. Na taj način može doći i do poboljšanoga stanja imuniteta.

Rade vam trbušnjaci

Koliko se puta dogodilo da vas zaboli trbuh od smijeha? To je zato što za vrijeme smijeha svoje trbušne mišiće dovodite u stanje slično kao za vrijeme trbušnjaka.

Neka vam smijeh koristi i za unutarnju i za vanjsku ljepotu.

Općenito vas čini sretnijima

Smijeh može poboljšati općenito čovjekovo psihofizičko stanje. Pozitivan pogled na svijet popraćen smijehom i osmjehom itekako može utjecati na čovjekovo zdravlje. Stoga, smijete se kako biste živjeli kvalitetnije i dulje!

Smijeh osigurava britak um!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo