5 činjenica o seksu koje sigurno niste znali - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

5 činjenica o seksu koje sigurno niste znali

Iako seks više nije zabranjena tema te skoro ne postoje stvari koje o njemu ne znamo, pa donosimo pregled nekoliko “ludih” činjenica o seksu za koje tvrde da ih niste znali.

1. Sperma u tijelu može preživjeti i do 5 dana

Sperma muškarca je nevjerojatno otporna, pa tako u ženi može preživjeti od tri do pet dana, što ukazuje da nezaštićen odnos nekoliko dana prije menstruacije nije najbolja opcija ako ne planirate trudnoću. Sperma koja nije dospjela do ženine vagine može preživjeti samo nekoliko sati.

2. Muškarci proizvode velike količine sperme

Dovoljno je samo reći da samo jedan muškarac proizvede toliko sperme u samo dva tjedna da njome može oploditi sve žene svijeta!

3. Seks može povećati prag toleranacije na bol

Izgleda da je linija između zadovoljstva i boli uistinu tanka – barem kada se radi o seksu! Prema istraživanju objavljenom u časopisu ” Sex Research”, kada se uzbudite prag tolerancije na bol nevjerojatno raste, a u trenutku orgazma osjeti boli su skoro potpuno blokirani.

4. Postoji razlog zašto je teško mokriti nakon seksa

Nakon orgazma u tijelu se otpušta antidiuretski hormon (ADH), što stvara problem pri mokrenju nakon spolnog odnosa. No, savjetuje se da se potrudite jer će mokrenje pomoći pri sprječavanju urinarnih infekcija.

5. Seksom možete povećati grudi

Grudi žene mogu “nabujati” do 25 posto kada je ona uzbuđena. Jeste li znali da oko jedan posto žena može postići orgazam samo stimulacijom bradavica?

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo